Uw website bouwen met een CMS pakket

Vandaag de dag is het niet meer nodig om veel verstand van de techniek te hebben, voor het maken van een website. Met de juiste tools kan dit vrij makkelijk worden gerealiseerd. Wilt u een website maken voor uw vriendengroep of gaat het echt om een zakelijke website? Voor beide doeleinden is professioneel een website in elkaar te zetten. Het CMS pakket dient op uw webruimte geïnstalleerd te worden. Het CMS systeem zal uw website inhoud opslaan in een database.

Een CMS pakket zal vaak in de scripttaal PHP zijn geschreven. PHP scripts draaien zal bij de meeste aanbieders van webhosting mogelijk zijn. Toch is het wel handig hier op te letten bij het kiezen van uw webhosting pakket. Daarnaast is het verstandig om te controleren of het aanmaken van databases met het pakket is toegestaan.

Op de pagina Content management systeem kunt u meer informatie over een content management systeem vinden. Via de links navigeert u eenvoudig naar de website van de ontwikkelaar en aanbieder van het CMS pakket. Een aspect van de CMS software is de beheeromgeving. De instellingen van uw website zijn via het beheerpaneel aan te passen.

Aan iedere pagina kunt u afzonderlijk zoekwoorden en een meta beschrijving koppelen. Het CMS systeem zorgt er vervolgens voor dat zoekmachines deze metadata correct oppikken. U kunt een overzicht van uw klanten weergeven op uw website. Bij iedere klant kunt u zijn logo en zijn website vermelden. In het klantenoverzicht is per individuele klant te beschrijven wat u voor de klant gedaan heeft.

De formulieren op uw site kunnen heel eenvoudig door u worden aangepast. U kunt zelf beslissen uit welke velden de formulieren precies bestaan. U kunt per veld instellen of deze verplicht ingevuld dient te worden. De ingevulde formulieren ontvangt u per e-mail.