Uw eigen website laten samenstellen met CMS

Zou u graag zelf een site bouwen? Er zijn verschillende mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. Het is mogelijk om de nieuwe website op een bestaand platform zoals Wordpress.com te maken. Verder kunt u eigen webhosting gebruiken voor het maken van een website. U maakt dan gebruik van een content management systeem.

Een onderdeel dat men vaak vergeet is het content management systeem. U kunt het artikel Uw website laten bouwen raadplegen als u hier graag meer over wilt weten. U kunt met het CMS pakket dat daar wordt beschreven ook producten en diensten verkopen waarbij de betaling online verloopt. U kunt zowel van Mollie als van DigiWallet gebruikmaken. De klant krijgt direct toegang tot downloadbare producten zoals video’s en e-books die u aanbiedt. Wilt u een extra inkomen online verdienen, dan ontkomt u er niet aan een goed CMS systeem te kiezen voor uw website.

De files van het CMS pakket kunnen relatief makkelijk op de server worden geplaatst. Het CMS pakket zal de installatieprocedure starten tijdens uw 1e bezoek aan de site. U kunt tijdens het installeren verschillende website instellingen doorgeven. Voor de installatie van het CMS pakket is nauwelijks technische kennis nodig. U hoeft alleen de stappen te volgen die uitgebreid staan beschreven op de website van de aanbieder. Verder biedt de aanbieder support bij de installatie van het content management systeem. U kunt automatische updates inschakelen waardoor u altijd de nieuwste versie van het CMS pakket heeft.

Doorgaans wordt er een thema met het CMS pakket geleverd waarbinnen u aanpassingen kunt verrichten. Het is dus niet nodig om zelf een template in elkaar te zetten. Van de losse pagina’s op uw website is het mogelijk de belangrijkste zoekwoorden in te stellen. Google zal de door u ingevoerde gegevens oppikken en juist verwerken. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachines deze zoektermen aan uw website zullen koppelen.