Professioneel een nieuwe portaal site samenstellen

Zou u graag een eigen linkportaal opzetten? Ook wanneer u niets van de techniek weet, kunt u met de juiste tools prima aan de slag. Er is een PHP script waarmee het gemakkelijk kan. U kunt binnen een paar uur al uw eigen startpagina website hebben. De benodigde functies zullen doorgaans al onderdeel zijn van een kant en klaar PHP script. Tevens kunt u vrij gemakkelijk support krijgen bij de installatie van het PHP script. De ontwikkelaar kan het op uw eigen hosting installeren voor u, als u dat wenst. De nieuwe site kan binnen een paar uur al online zijn, als u dat wilt.

Het script heeft uiteenlopende mogelijkheden. De pagina Een uitgebreide portaalwebsite oprichten vertelt u graag meer over de mogelijkheden van zo een PHP script. De aanbieder biedt ondersteuning bij het installeren en het gebruiken van het PHP script. Een online handleiding kunt u op de website van de aanbieder vinden. Ook biedt de ontwikkelaar aan het script de eerste keer gratis voor u te installeren als u het script heeft gekocht. Als u dat ziet zitten, kunt u ook hosting bij het script kopen.

U zet na de aanschaf eerst de bestanden over naar uw webserver. Het installatie script wordt tijdens uw eerste bezoek aan uw nieuwe website aangeroepen. Gedurende het uitvoeren van het installatiescript kunt u de belangrijkste gegevens voor uw website doorgeven. Verder vult u de gegevens voor de databaseverbinding in tijdens het uitvoeren van dit script. De content van uw site wordt in deze database opgeslagen.

U kunt vrij eenvoudig een nieuwe startpagina aanmaken met behulp van het beheerpaneel. Voor losse dochterpagina’s hoeft geen folder op de webhosting te worden aangemaakt. Elk bezoek wordt door een centraal stukje code afgehandeld. Het centrale blok code zal de juiste pagina gegevens uit de database ophalen. Ook het aanbrengen van wijzigingen aan de voorpagina is met het script te doen. Daarbij kan men bij iedere dochterpagina kiezen uit hoeveel kolommen de nieuwe startpagina dient te bestaan. Men kan de rubrieken heel gemakkelijk verplaatsen met behulp van de muis.