Nieuwe site bouwen

Het is vrij eenvoudig om met een CMS systeem uw eigen website te maken. Kijk wel uit dat u niet een CMS pakket gebruikt dat niet voor uw soort website geschikt is. Het ene CMS pakket daar dient u voor te betalen. Verder zijn er de gratis CMS pakketten. Goed om te weten is dat bij de gratis CMS pakketten een uitbreiding vaak wel geld kost.

Op de pagina Een website bouwen kunt u meer over CMS systemen lezen. Over verschillende CMS systemen is op die website informatie te vinden. Het kan zinvol zijn om een CMS pakket te kopen. Downloadt u een CMS pakket, dan zit daar geen support bij. En bij een gratis CMS pakket moet u vaak alsnog betalen voor een uitbreiding.

Met een CMS pakket hoeft u niets over HTML en CSS te weten. Via een kleurkiezer kunt u de kleur voor diverse onderdelen van uw website selecteren. Iemand met weinig tot geen kennis van de techniek kan zo toch de website veranderen. De vertaling naar voor de computer begrijpbare codes vindt onder de motorkap plaats. Omdat er een scheiding tussen opmaak en content is, is de kans op een verkeerde wijziging een stuk kleiner. Het is niet heel moeilijk om een CMS pakket te leren. Men probeert het beheergedeelte zo gemakkelijk mogelijk in het gebruik te maken. Met een CMS pakket wordt de drempel om zelf een website te maken een stuk lager.

Een pagina toevoegen of een wijziging in het menu aanbrengen is een peuleschil via de beheeromgeving. Met uw beheerdersaccount heeft u rechten om de gewenste aanpassingen te doen. De gebruikersnaam en het wachtwoord voor dit account stelt u doorgaans tijdens de installatie van het CMS pakket in. Het kan zijn dat een bepaald CMS systeem zich uitsluitend richt op het bouwen van een bepaald type website. Denk aan een marktplaats script. Laat u goed informeren over de verschillende CMS scripts en hun opties.