Maak professioneel een moderne portaal site

Wilt u een startpagina website bouwen? Ook u kunt dit met de juiste tools zonder al te veel technische kennis doen. Een startpagina website kan met behulp van een PHP script worden gebouwd. Lees snel verder wanneer u daar meer over zou willen weten.

Zo een PHP script wordt op de pagina Een uitgebreide startpagina site ontwikkelen besproken. U kunt vanuit de aanbieder van het script gemakkelijk ondersteuning krijgen. De handleiding van het script vindt u op de site van de ontwikkelaar. Ook biedt de ontwikkelaar aan het script de eerste keer gratis voor u te installeren als u het script heeft gekocht. Ook biedt de aanbieder hosting aan, die u samen met het script voordelig kunt aanschaffen.

Plaats eerst de bestanden op het webhostingpakket. De 1e keer dat u uw nieuwe website bezoekt, wordt het installatie script gestart. De belangrijkste gegevens voor uw site geeft u tijdens de installatie op. Tevens geeft u de gegevens voor de databaseverbinding op tijdens het uitvoeren van het installatie script. De content van uw site wordt in deze database opgeslagen.

U kunt het zo instellen dat bezoekers zich kunnen registreren voor het beheer van een eigen startpagina. Het aanmaken van directories voor de verschillende dochterpagina’s is niet nodig. Elk bezoek wordt door een centraal stukje code afgehandeld. Het centrale stukje code controleert welke dochterpagina de bezoeker precies opvraagt. Ook het aanbrengen van wijzigingen aan de voorpagina is met het script te doen. Daarbij kan men bij iedere dochterpagina kiezen uit hoeveel kolommen de nieuwe startpagina dient te bestaan. Rubrieken kunnen tijdens het bewerken van de startpagina worden gesleept tussen de kolommen.

Wellicht zou u ook graag een aantal startpagina links verkopen. Het script biedt daarvoor functionaliteiten. Daarbij is een link vanuit de homepage vaak waardevoller en kunt u voor dit type link een hoger bedrag instellen. Een online inkomen opbouwen is via het script redelijk eenvoudig te doen. Een link wordt automatisch geplaatst als de aanmelder heeft betaald.