Het opzetten van een eigen portaalsite

Zelf een startpagina website samenstellen is geen rocket science. Wel is het handig om daarbij gebruik te maken van een startpagina script. Het script biedt ondersteuning bij de belangrijkste handelingen rondom het maken van uw eigen startpagina website. Heeft u geen technische kennis, dan nog zult u uw weg met het script kunnen vinden.

Wilt u een dergelijk script gaan gebruiken, lees dan de pagina Nieuwe startpagina maken eens door. Daar vindt u een verwijzing naar een betaalbaar startpaginascript. Het samenstellen van een eigen startpagina website is met een dergelijk script kinderspel. U installeert het script op uw webruimte. Naast een webhosting pakket is het handig om een eigen domeinnaam te registreren.

U kunt op een startpagina website meerdere dochterpagina’s aanmaken. Men zal een startpagina in de regel rondom een bepaald onderwerp in elkaar zetten. Handig is de mogelijkheid om zelf het subdomein van een nieuwe startpagina te kiezen. Het is zo namelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat het subdomein belangrijke zoekwoorden bevat. Per losse startpagina kunt u verder de belangrijkste zoektermen instellen.

Een nieuw account kan via een registratieformulier op uw website worden aangemaakt. Na de aanmelding kan men inloggen met het aangemaakte account. Met een eigen account maakt men de nieuwe startpagina heel gemakkelijk aan. Het gaat niet alleen om links die makkelijk toe te voegen zijn. Ook kunnen er verschillende soorten widget aan een startpagina worden toegevoegd. Een beheerder kan per afzonderlijke dochterpagina de belangrijkste zoekwoorden opgeven.

Met een beheeraccount heeft u binnen de beheeromgeving meer opties. Zo heeft u de mogelijkheid om banners toe te voegen die op iedere pagina worden weergegeven. Het aanpassen van het kleurenschema van uw advertentie website is ook eenvoudig te doen. Een verzoek van de browser van een bezoeker wordt door het startpaginascript automatisch gekoppeld aan de juiste dochterpagina. De uit de database opgehaalde en getoonde gegevens worden aan de hand hiervan bepaald.