Een Nederlandse startpagina maken

Een speciale vorm van CMS systeem is het startpaginascript. Dit script maakt het voor mensen zonder kennis van programmeren of sites bouwen mogelijk om hun eigen startpagina website in elkaar te zetten. Zo wordt het eenvoudig om diverse dochterpagina’s aan te maken. U kunt zoveel startpagina’s op uw website aanmaken als u wilt. Via een eigen subdomein zal iedere dochterpagina bereikbaar zijn. Het is niet nodig bij de webhosting steeds de subdomeinen ook aan te maken. De aanbieder kan u ondersteunen met het instellen van uw hosting pakket zodat dit goed verloopt.

Zoekt u een startpaginascript, dan zijn via de website Eigen startpagina verwijzingen naar een goed script te vinden. Het gaat meestal niet om een al te duur script.. Gebruikers kunnen paginabeheerder worden door een account op uw website aan te maken. In de beheeromgeving waar ze daarna kunnen inloggen, kunnen ze hun startpagina’s gemakkelijk beheren. De gebruikers kunnen zoveel startpagina’s op uw website aanmaken als ze willen.

In het genoemde artikel is ook meer te lezen over een eigenschap van het script die u zeker leuk gaat vinden. Het startpaginascript is zo gebouwd dat u inkomsten kunt genereren door links op uw website te verkopen. Hierbij is uw tussenkomst nauwelijks nodig. Daarbij is het wel belangrijke dat uw website echte bezoekers aantrekt. Maar wanneer iemand een link koopt wordt de link automatisch geplaatst.

Verschillende facetten spelen een rol bij het maken van een startpagina website die als kwalitatief wordt gezien. Primair moet de website er voor de bezoekers goed uitzien. Het laden van de website mag ook niet te lang duren. Is het mogelijk om HTTPS te gebruiken, doe dit dan. Vindt de bezoeker het een goede startpagina website? Uw website zal dan door de zoekmachines een hogere waardering krijgen.

Bouwt u een startpagina dan zal het bijna altijd gaan om een Nederlandse startpagina. Heel gek is dat niet. Startpagina’s zijn immers een uitvinding van Hollandse bodem. Als er sprake is van een linkcatalogus in een andere taal, dan zal deze meer in de vorm van een web directory zijn. Een startpaginascript wordt doorgaans ontwikkeld in de programmeertaal PHP. Het script zal zo zijn opgezet dat de gegevens worden opgeslagen in een database. Het script op uw webhosting installeren is kinderspel. Vaak biedt de ontwikkelaar ondersteuning bij het installeren van het startpaginascript.