Een mooie startpagina bouwen

U zult een Nederlandse startpagina via de zoekmachines snel gevonden hebben. Dit komt omdat startpagina’s een uitvinding van Nederlandse bodem zijn. Hoewel u ze met link directories kunt vergelijken, zien ze er anders uit. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste website die is begonnen met de typische indeling in dochterpagina’s en rubrieken.

Startpagina’s kunnen uitstekend voor linkbuilding ingezet worden. Online is nog altijd een flink aantal startpagina websites te vinden waar u uw eigen startpagina kunt aanmaken. Deze websites voor linkbuilding inzetten kost u niets. Zou u zelf graag een startpagina website willen hebben, dan is daarvoor een zogeheten startpaginascript in te zetten. U heeft een startpagina script, een domein en webhosting nodig voor uw eigen startpagina website. U kunt Aanmelden startpagina eens doornemen als u een dergelijk PHP script zou willen aanschaffen. U kunt met het startpaginascript links verkopen. De links worden geplaatst op de dochterpagina die de bezoeker heeft gekozen.

Binnen een handomdraai heeft een gebruiker van uw website een eigen startpagina gevuld met links. Via het aanmeldformulier kan men een account registreren.. Met dit account kan de gebruiker inloggen en eigen startpagina’s aanmaken. Gebruikers kunnen alleen hun eigen startpagina’s aanpassen. Als websitebeheerder kunt u overigens wel van alle gebruikers de startpagina’s veranderen.

U kopieert de bestanden van het script naar de website. Een volgende stap is het draaien van het installatiescript. En voert enkele belangrijke gegevens in. De inloggegevens van uw nieuwe beheerdersaccount kunt u bijvoorbeeld tijdens het installeren zelf bepalen. Als de installatie klaar is kunt u inloggen en de kleuren van uw startpagina website wijzigen. Het is mogelijk om de kleuren van dochterpagina’s en rubrieken aan te passen.