Een marktplaats gemakkelijk maken

U kunt met een eigen advertentie website tegen een bepaald bedrag aanbieden om advertenties bovenaan te laten staan. Via de beheeromgeving van het script stelt u hiervan de verschillende opties eenvoudig in. Wilt u meer over een PHP script daarvoor weten, lees dan eens Een marktplaats betaalbaar beginnen door. Het artikel bevat een link naar een goed marktplaats script. Heeft u beheerrechten dan kunt u daarmee ook op dezelfde omgeving inloggen. Tijdens de installatie maakt u een beheerdersaccount aan. U kunt het script zowel aan TargetPay als Mollie hangen. Online vindt u handleidingen voor het instellen van betalingen. Het globale kleurschema van uw website is met dit account bijvoorbeeld te veranderen.

Het script waarover in het artikel wordt gesproken, is geschreven in PHP. U kunt inloggen met beheerrechten op de beheeromgeving. Het aantal afbeeldingen dat men bij een advertentie kan plaatsen kunt u gemakkelijk zelf instellen. U kunt het script zowel aan TargetPay als Mollie hangen. Zo kunt u de betaalprovider kiezen die uw voorkeur heeft. U kunt met uw beheeraccount bijvoorbeeld de globale kleurstelling van uw website aanpassen.

Via een formulier die bij een advertentie te zien is, kunnen bezoekers een reactie achterlaten. U haalt het formulier tevoorschijn door op de knop “Reageren” te drukken. Daarbij let het script op of er spam wordt ingevuld. Het script zal deze controles ook uitvoeren op alle andere formulieren die aanwezig zijn op uw marktplaats website. De adverteerder kan bieden inschakelen. Met een advertentie website kunt u eenvoudig aan de zogeheten topadvertentie verdienen. De opties kunt u in de regel zelf instellen. Ook plaatst u gemakkelijk banners binnen de bannerruimtes die zijn gereserveerd binnen het script. Het is zo bijvoorbeeld mogelijk om er nog een inkomen naast op te bouwen met affiliate marketing.