Een eigen startpagina samenstellen

Zou u graag een eigen startpagina website willen hebben? Een optie is om zelf een script te bouwen, maar de vraag is of dat de verstandigste keuze is. Maakt u gebruik van een startpaginascript dan is het vrij gemakkelijk te bouwen. U moet en startpagina script zien als een aangepast CMS systeem. Het gaat niet om een gewone site maar een startpagina website die u daarmee maakt.

Het idee is dat u het script op uw webruimte installeert. Vervolgens kunt u deze website vullen met uw eigen startpagina’s. Een eigen startpagina beginnen op uw website is voor bezoekers eenvoudig te doen. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Heeft u een website waar men graag een link op zou hebben, dan zult u regelmatig inkomsten hebben hiermee.

Dit wordt vaak geregeld zonder uw tussenkomst. Het script gaat zelf na of de betaling probleemloos verlopen is. Als het script ziet dat de betaling probleemloos is verlopen, dan wordt de link direct getoond op de website. De prijzen voor de plaatsing van een link kunt u zelf bepalen. Het bedrag dat u vraagt kan voor een link op de homepage hoger zijn dan voor een link vanaf een gewone dochterpagina. Een link op de homepage wordt vaak als waardevoller beschouwd. Wilt u meer over een dergelijk script lezen, dan is het artikel Aanmelden startpagina een goed startpunt. Het artikel verwijst zelf ook weer naar interessante informatie rondom dit onderwerp. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Zodra u dit ook heeft kan het script worden geïnstalleerd op het webhosting pakket.

Een meegeleverd installatie script zal meestal de tabellen aanmaken in de database. De database tabellen hoeft u dus niet handmatig aan te maken. Dit vergemakkelijkt het installeren en gebruiksklaar maken van het script. Er is op uw website een formulier beschikbaar waarmee bezoekers zich kunnen aanmelden. Na aanmelding kunnen ze zelf een startpagina in elkaar zetten.