Een eigen startpagina maken

Wat handig is voor linkbuilding, is uw eigen startpagina website. Een dergelijke website is in feite een soort linkcatalogus. U kunt een aparte startpagina per onderwerp toevoegen aan uw website. Links rondom hetzelfde thema komen op deze manier overzichtelijk bij elkaar te staan.

Daarbij kunt u bezoekers de mogelijkheid geven hun eigen startpagina te maken. Heeft u die optie ingeschakeld, dan kan de bezoeker zich via een speciaal formulier eenvoudig aanmelden. Hiermee krijgt de gebruiker een eigen account voor de beheeromgeving. Met dit account kan de bezoeker inloggen en één of meer startpagina’s aanmaken.

Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina kan een subdomein worden gekozen. Bij het invullen van een subdomein is het slim om iets in te vullen dat het onderwerp van uw nieuwe startpagina goed beschrijft. De bezoeker kan ervoor kiezen om belangrijke zoekwoorden rondom het onderwerp van de startpagina in het subdomein te verwerken. Dit zijn woorden die door de zoekmachines aan uw website worden gekoppeld en waar men online op zoekt.

Het artikel eigen startpagina kunt u ook doornemen als u graag uw eigen startpagina website wilt beginnen. Het is niet heel moeilijk om uw eigen startpagina website te beginnen. Wat u nodig heeft is een webhosting pakket en een eigen domeinnaam. Een meegeleverd script voor de installatie verzet voor u het moeilijkste werk bij de installatie. U kunt meteen dochterpagina’s toevoegen na de installatie. Er kunnen naast links ook teksten en verschillende widgets op een startpagina worden geplaatst. Kleuren kunnen per individuele dochterpagina worden gewijzigd.

U kunt een betaalprovider aan het startpaginascript koppelen, zodat u ook geld kunt verdienen met het startpaginascript. U kunt links op uw startpagina website verkopen. Daarbij kan het script zelf controleren of de betaling is gelukt en de link plaatsen. Er zijn afzonderlijke prijzen in te stellen voor een homepage link en een link op een reguliere pagina. Zo verdient u ook nog eens geld met uw eigen startpagina website. De aanschafkosten van het startpagina script zijn zo dubbel en dwars terug te verdienen. Wat ook mooi is meegenomen, is dat u niet gebonden bent aan regels die op andere startpagina websites gelden.