Een eigen advertentiesite bouwen

Wanneer u de te nemen stappen kent, is een marktplaats beginnen niet zo lastig. In eerste instantie is het verstandig een PHP script voor het maken van een marktplaats website te kopen. Verder is het handig om webruimte te hebben en een domein. Bij de hosting dient het mogelijk te zijn om een database aan te maken.

Het is mogelijk om per rubriek een lijst van zoekwoorden en een beschrijving voor de zoekmachines in te voeren. U zult de invoervelden voor de metagegevens vrij eenvoudig in de beheeromgeving kunnen vinden. Bezoek de pagina eigen marktplaats voor meer informatie over het script. Het is niet noodzakelijk om te weten hoe dit technisch werkt.

U kunt dit beheeraccount gebruiken om uw website instellingen aan te passen. Het aantal afbeeldingen dat men bij een advertentie kan plaatsen kunt u gemakkelijk zelf instellen. Zo kunt u het aantal afbeeldingen instellen op de beschikbare schijfruimte.

U kunt het script aan verschillende betaalproviders hangen. DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. U mag zelf kiezen welke betaalprovider u gebruikt.Welke betaal gateway u uiteindelijk gaat gebruiken, mag u zelf bepalen. Betalen via deze betaalgateways is voor Nederlandse en Belgische klanten heel eenvoudig.

Men kan ook bieden op advertenties. Of er geboden mag worden, mag een adverteerder zelf kiezen. Wanneer er een bod wordt geplaatst, ontvangt de adverteerder een e-mail. Bij elke advertentie is te zien wat op dat moment het hoogste bod is. De adverteerder kan de persoon die het hoogste bod heeft uitgebracht, gemakkelijk een bericht sturen. Ook kunnen biedingen weer verwijderd worden. Zowel degene die het bod heeft uitgebracht als de adverteerder kunnen het bod verwijderen.