CMS programma gebruiken voor uw website

Voor het maken van een eigen website is het verstandig een beheertool te gebruiken. Een dergelijke tool wordt bovendien wel een CMS pakket genoemd. Meer over een goede website beheer tool vindt u op Systemen voor website beheren. Na het aanschaffen van het CMS systeem kan het direct op uw webhostingpakket worden geïnstalleerd.

Net na het overzetten van de bestanden kunt u de website bezoeken, zodra het installatiescript wordt gestart. De belangrijkste gegevens rondom uw site kunnen gedurende de installatie worden opgegeven. U krijgt verder de optie om de inloggegevens voor het beheer te kiezen. U kunt met dit account inloggen op de beheerpaneel en beheerderstaken uitvoeren.

Een formulier aanmaken op uw website is eenvoudig te doen. Uit welke velden een formulier bestaat, bepaalt u helemaal zelf. Verschillende formulieren zijn zo aan te maken en te plaatsen. Bij elk veld kunt u aangeven of het gaat om een noodzakelijk veld. Per e-mail zult u de ingevulde formulieren ontvangen. Het e-mailadres is ook per afzonderlijk formulier in te stellen in de beheeromgeving. Diverse e-mailadressen kunnen zo worden gebruikt om diverse formulieren te ontvangen.

Producten en diensten kunt u simpel verkopen met behulp van uw zakelijke website. Men kan bestellen en betalen met behulp van uw website. Digitale producten kunnen direct worden gedownload nadat er is betaald. Het enige wat u zelf hoeft te doen is de betaalkoppeling instellen. Middels de e-mail ontvangt de koper een bevestiging met een eventuele download link. U kunt middels het beheerpaneel de statische teksten binnen deze e-mail aanpassen. Dat is daarnaast met veel andere teksten op uw website mogelijk. Uiteraard wilt u iets eerst zien voordat u het aanschaft.