Beheer van een linkpagina

Wilt u een eigen website maken, dan zal het vaak om een reguliere website gaan. Maar het kan ook om een ander type website gaan. Het kan bijvoorbeeld om een startpagina website gaan. Dat kan met een zogeheten startpagina script. Het is een linkcatalogus die de vorm van een website heeft aangenomen. Gaat het om een dergelijke website die u wilt maken, lees dan eens Aanmelden startpagina door. Er is een indeling waarbij iedere startpagina over een bepaald thema gaat.Elke startpagina omhelst een specifiek thema. De rubrieken op een startpagina zijn weer te gebruiken om een bepaald deelonderwerp mee aan te geven.

Als u een startpagina script gebruikt kunt u makkelijk aanpassingen aan uw site verrichten. Een eigen startpagina aanmaken is mogelijk voor een bezoeker als hij zich aanmeldt. Deze aanmelding verloopt via het registratieformulier dat op uw website te vinden is. Na aanmelding kan de bezoeker met zijn gegevens inloggen en een aanvraag voor een nieuwe startpagina indienen.

Ook mag de bezoeker een subdomein invoeren bij het aanvragen van een nieuwe dochterpagina. Blijkt een subdomein al aan een andere startpagina gekoppeld, dan verschijnt er een melding. U wordt dan uitgenodigd om een nieuw uniek subdomein te bedenken en in te voeren. De startpagina kan meteen na het aanmaken worden gevuld met links. Een gebruiker mag meerdere dochterpagina’s aanmaken en beheren. U mag zelf bepalen welke kleuren u op uw website gebruikt. Op diverse websites kunt u kleurschema’s samenstellen.

Omdat u zelf de beheerder van de website bent, hoeft u zich niet aan de regels van andere websites te houden. De startpagina’s op uw website blijven online staan. Wilt u een bepaalde vorm van zekerheid, dan krijgt u die met uw eigen startpagina website. Het script is in de programmeertaal PHP geschreven. Ondersteuning voor PHP-scripts is bij veel hosting pakketten standaard al ingeschakeld. Het startpaginascript biedt de mogelijkheid voor het generen van inkomsten.